Barthélémy Bronze

Uw brons 4.0 gemaakt in Zuid-Frankrijk sinds 1925

Brons, gemaakt in het historische zuiden van Frankrijk sinds 1925

Het zuiden van Frankrijk is de belichaming van het goede leven en verfijning, en je denkt aan impressionistische schilders, oker getint Provençaalse dorpjes of Romeinse ruïnes. Als je in de Provence bent geweest terwijl de lavendelvelden in volle bloei zijn, weet je dat er geen betere plek is om een idee te krijgen van de Franse levensstijl! Het is de ervaring van een ware explosie van kleuren en smaken!

Het is in dit deel van Frankrijk dat de Barthélémy familie hun bedrijf begon in 1925, een kunstgieterij, waarbij religieuze kunst exclusief voor katholieke kerken werd gegoten.
In 1960, de eigenaars, zonder kinderen gebleven, stellen aan hun vriend René Bouis, de huidige grootvader van de CEO, voor om hun bedrijf te kopen. Hij gaat ermee akkoord om dit familiebedrijf en zijn succesvolle verhaal voort te zetten met meer dan 70 mensen die er werken.

In de jaren 80 is het zijn zoon François, een ingenieur, die de gieterij transformeert van een puur traditioneel ambachtelijke bedrijf in een moderne firma, die steeds de nieuwste technologieën met een zeer traditionele ambacht verenigd.

In de late jaren 90, gefascineerd door de onvoorstelbare mogelijkheden van de aanstaande digitale revolutie, introduceert François de eerste digitale CNCfrees machine bij Barthélémy.
Dit blijkt het begin van een zeer snelle evolutie van de bronsmarkt in Europa te worden. Barthélémy wordt de leider voor digitaal geproduceerde bronzen letters, die veel voordelen hebben ten opzichte van traditionele alfabetten.
Hij is ook gepassioneerd door kunst en creëert Barthélémy Art. Dit aparte bedrijf is vooral naar kunstgieten toegewijd en werkt met kunstenaars en beeldhouwers uit heel Europa.

Middeleeuwse toren en geavanceerde technologieën

Als u de stad Crest nadert, ziet u het ‘kenmerkend’ monument van de stad - de Tour de Crest – al van ver weg. Het dateert uit de 11e eeuw en was ooit onderdeel van een kasteel en met een hoogte van iets meer dan 50 meter is het vandaag de hoogste middeleeuwse vesting die nog steeds staat in Frankrijk.

Het is in 2010 in de schaduw van deze toren dat Barthélémy hun softwareprogramma ‘Letters‘ introduceert om bestellingen gemakkelijk, snel en uniek gepersonaliseerd voor hun klanten te maken. Maar zelfs met al deze nieuwe technieken, behoudt Barthélémy nog steeds de hoge kwaliteit van hun brons met een minimum van 85% koper.

De volgende generatie

Het bedrijf, dat nog steeds in familiebezit is, wordt nu beheerd door de CEO en gekwalificeerd ingenieur Simon Bouis, François zijn neef.

Sinds het begin van zijn carrière bij Barthélémy in 2003, heeft hij de digitale processen, robottechnologieën en webapplicaties ontwikkeld en uitgebreid.

Onder zijn leiding heeft Barthélémy Bronze aanvullende vaardigheden verworven door geavanceerde technologieën te integreren in de traditionele kunstgieterij.

De productie van verbonden, digitaal geproduceerde beletteringen hebben drie essentiële voordelen ten opzichte van gieterijalfabetten: meer gevoelige lettertypen, bijvoorbeeld in scriptstijl, en een grotere verscheidenheid aan tekengrootten maken ze ook geschikt voor kleine monumenten (zoals columbariums of urnmonumenten), waar gegoten letters niet altijd passen vanwege hun grotere afdruk.

De aanwezigheid van slechts twee pinnen per woord vergemakkelijkt de bevestiging van de beletteringen, in vergelijking met de twee pinnen per letter in conventioneel gegoten letters.

Alle beschikbare lettertypen zijn ontworpen door een typograaf en zijn daarom exclusief bij Barthélémy Bronze verkrijgbaar.

Simon heeft zich ter harte genomen om zich te ontwikkelen met marktbewustzijn van Zilverbrons, en een legering uitgewerkt samen met François, die als een exclusief en premium produkt aanngeboden wordt.

Barthélémy Bronze vandaag

Sinds juni 2017 draagt dit innovatieve bedrijf de personalisering van herinneringen nog verder met de lancering op haar website van b-CUSTOM: deze nieuwe configurator maakt de realisatie in brons van geïndividualiseerde motieven die het leven symboliseren en herinneren aan de overledene, en die voldoet aan uw meest specifieke behoeften. En inderdaad, wie is nog nooit geconfronteerd met een specifiek verzoek van een familie voor een funeraire ornament dat niet in de bronziers klassieke collectie verschijnt?

De 4 b’s

De website van Barthélémy Bronze beschikt over vier gebruiksvriendelijke online tools:

  • b-LETTERS staat voor het ontwerpen en aanpassen van inscripties, tekstplaatjes en frames met inscripties toe. Het enige dat u hoeft te doen, is kiezen voor wat u het beste uitkomt, de grootte en dikte, evenals het materiaal en de patina.
  • b-CUSTOM biedt de mogelijkheid om gepersonaliseerd motieven te creëren: volgens hun persoonlijkheid en herinneringen, de details die de begraafplaats van je dierbaren sieren zullen er op geen andere lijken. Of het nu een voetballer, een fietser of een gitarist was, je kunt je eigen motieven downloaden om ze te laten uitvoeren.
  • b-PHOTO maakt het mogelijk de foto van uw familielid op een keramiek te drukken. Kies de vorm, grootte, kader en achtergrond en bekijk onmiddellijk de weergave online. De technici bij Barthélémy Bronze realiseert vervolgens de definitieve artikel.
  • b-CATALOG geeft u rechtstreeks toegang tot alle ornamenten van het assortiment van Barthélémy Bronze.

Realtime offerte en orderoverdracht zijn exclusief beschikbaar voor professionals uit de uitvaartbranche en het is mogelijk dat de adviseur online creërt en het aan de familie kan voorstellen.

www.barthelemy-bronze.nl


  • Barthélémy Bronze

  • realisatie brons

  • realisatie brons

  • realisatie brons

  • realisatie brons

  • realisatie brons


Barthélémy Bronze