Bios Urn™

Daar sta je dan, vier weken na de crematie, met de onpersoonlijke asbus van het crematorium met daarin de as van een dierbare overledene.  Wat ermee te doen? Uitstrooien is de meest voor de hand liggende manier, maar dat is en blijft een éénmalig gebeuren en daarna is er niets meer.

Hield de overledene van de natuur, was tuinieren zijn of haar hobby bij uitstek? Dan is het laten voortleven van de herinnering in de vorm van een boom of mooie struik een hele mooie manier. De gepatenteerde Bios Urn™ is hiervoor speciaal ontwikkeld. De crematie-as van de overledene is de voedingsbodem voor een zaailing naar keuze. Wat begint als een sprietje boven de grond, groeit in de loop der jaren uit tot een mooie boom of struik. Elk jaar opnieuw laat de bloesem of de bloei de herinnering aan de overledene opbloeien op een mooie, natuurlijke manier.

Hoe werkt dat dan?
Wij kunnen u dat in onze showroom goed uitleggen aan de hand van het showroommodel van de Bios Urn™ . Kort gezegd wordt in de deksel van de overigens 100% composteerbare, Bios Urn™ een zaailing naar keuze gedaan; in de Bios Urn™ zelf gaat de as van de overledene. De Bios Urn wordt met deksel begraven op de gewenste plek. De bodem van de deksel breekt open, de wortels van de zaailing groeien door in de as en nemen de daarin aanwezige voedingsstoffen tot zich om te groeien. In een periode van 9 tot 12 maanden vergaat de Bios Urn™ compleet en heeft de zaailing voldoende ruimte om zich verder te wortelen en daardoor te groeien.

Waar mag u een Bios Urn™ begraven?
Op eigen grond mag u in principe elke boom of struik laten groeien uit de Bios Urn™. “In principe “ omdat er bij de keuze van de boom of struik wel rekening moet worden gehouden met de omgeving. Niet overal is een boom van uiteindelijk 25 meter hoog en 10 meter doorsnede wenselijk, maar bijvoorbeeld wel een mooie, goed beheersbare hortensia. Naast uw eigen grond zijn natuurbegraafplaatsen steeds meer bereid een mooie plek te bieden aan de Bios Urn en het boompje of struik dat er uit groeit. U begrijpt dat dat boompje of struik wel moet passen in de omgeving (biotoop) van de natuurbegraafplaats. Met toestemming van de landeigenaren is elders begraven ook mogelijk.

Elke boom of struik?
Ja, elke boom of struik waarvan de zaailing past in de deksel van de Bios Urn™ is te gebruiken. De kwaliteitskweker Veluwebomen heeft speciaal voor de Bios Urn™ een groot aantal verschillende bomen en struiken als zaailing gekweekt. Maar u mag ook zelf elders een geschikte zaailing aanschaffen. Laat u wel goed adviseren of de zaailing ook zal aanslaan in de omgeving waar u deze wilt laten groeien.

De Bios Urn kost € 136. Daarbij komen alleen nog de kosten van de gekozen zaailing. Met de Bios Urn™ kunt u op uw tijd, op een persoonlijke manier omgaan met uw herinneringen. Zo kunt U verdriet en vreugde delen. Het zal u rust geven dat er niemand in de toekomst moet gaan beslissen, wat te doen met de as.
We noemen dat: Een natuurlijk afscheid….

Weinheimer natuursteen v.o.f. staat u graag te woord om de mogelijkheden nader uit te leggen.
Meer informatie gewenst neem contact met ons op tel. +31 (0)46 449 1313 of mail info@weinheimernatuursteen.com.

 

BiosUrna/Leven Na Het Leven
Jaap Schuddeboom
Postbus 36
4100 AA Culemborg
06 55182365
www.levennahetleven.nl
afbeelding1