Laatste Vlucht

Wij van Laatste Vlucht willen u laten kennismaken met een bijzondere asbestemming: de ballonverstrooiing. In een grote heliumballon zweeft de as van de overledene naar de wolken en wordt uiteindelijk over de wereld verspreid. Een prachtige manier van afscheid nemen en een goed alternatief voor de urn of het strooiveld. Wij verzorgen ballonverstrooiingen in heel Nederland.

Hoe werkt het? 

Een ballonverstrooiing kunt u heel persoonlijk maken. Het is niet gebonden aan een bepaalde tijd. De nabestaanden kiezen dan ook een dag die voor hen een speciale betekenis heeft bijvoorbeeld de verjaardag, sterfdag of trouwdag. Ook kiezen zij een locatie die voor hen speciaal is. Een ballonverstrooiing kan en mag overal, zolang de ballonnen maar vrij spel hebben. Zo kunt u kiezen voor het strand waar jullie in de vakantie naartoe gingen, de hei waar veel gewandeld werd, een open plek in het bos, de achtertuin, een voetbalstadion of zelfs een dakterras. Op de afgesproken dag staan wij op het afgesproken tijdstip klaar met de geprepareerde ballonnen. De as wordt door ons verdeeld over twee grote heliumballonnen van bijna twee meter doorsnee. Wij dragen de ballonnen over, waarna de nabestaanden op hun eigen manier afscheid kunnen nemen.

De ceremonie

Iedereen kiest zelf hoe de ceremonie wordt aangekleed. Vaak worden er wat herinneringen opgehaald, waarna de ballonnen worden losgelaten. Ook is het mogelijk om bij voorbeeld muziek te laten horen, begeleidingsballonnen los te laten of te toasten op een goede vlucht. Na het loslaten kunnen de ballonnen nog lange tijd nagekeken worden. Ondertussen maken wij een fotoreportage van de hele ceremonie, zodat de nabestaanden altijd nog een aandenken hebben.

Na het loslaten

Na het loslaten zweven de ballonnen rustig op de wind naar de wolken. Ze stijgen tot maar liefst 25 km hoogte. Doordat er op deze hoogte geen luchtdruk meer is worden ze groter en groter. Op een gegeven moment staan ze zo onder druk dat ze in kleine stukjes uit elkaar spatten. De as komt vrij en wordt op dat moment via de straalstromen om de aarde over de wereld verspreid.

Bijzonder

De ballonverstrooiing is een bijzondere, mooie en minder beladen manier van as verstrooien. Het letterlijk loslaten van de ballonnen draagt bij aan de rouwverwerking. Een van de nabestaanden zei laatst: ”Dit is het enige afscheid waar je naar boven kijkt”. Dat is zeker waar. Neem gerust een kijkje op www.laatstevlucht.nl voor alle informatie, foto’s en filmmateriaal.