TOLAD, STAF URN

EEN NIEUWE VORM
VAN AS VERSTROOIEN

Wat doet u met de as van uw dierbare na de crematie? Verstrooien van de as is een
mogelijkheid, maar hoe dan, en waar?

Met de TOLAD krijgt verstrooien van as een geheel nieuwe betekenis. De nabestaanden maken een gezamenlijke wandeling. De TOLAD gaat van hand tot hand en met elke stap worden de verhalen, de gedachten en de herinneringen gedeeld. Met elke stap wordt een beetje as verstrooid en de TOLAD lichter, het loslaten wordt letterlijk voelbaar.

De laatste wandeling met de TOLAD is een mooi ritueel waarbij de as van de overledene met respect, aandacht en betrokkenheid wordt verspreid. Een ritueel van deze tijd met de Totem Of Life And Death, de TOLAD.

Hoe werkt de TOLAD?
De TOLAD is een staf-urn die gevuld wordt met as. Dit vullen kunt u zelf doen maar ook overlaten aan de uitvaartbegeleider of het crematorium. Op een zelf gekozen moment maken de nabestaanden een wandeltocht. Een tocht over een pad waar mogelijk herinneringen liggen aan de overledene, waar deze graag kwam. Bij iedere stap laat de TOLAD een beetje as vrij. De wandeling loopt u in uw
eigen tempo en na ongeveer anderhalf tot twee kilometer is alle as verstrooid. De route kan worden bijgehouden met de TOLAD app, zodat deze nooit meer vergeten raakt.

Wout Brink
Coehoornstraat 1
6521CA Nijmegen
024 2022261
wout@tolad.eu
www.tolad.eu
www.facebook.com/toladrituals